2 "csíkos" lapot készítünk.
A
tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. 3/4 részét nyomózsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 3 csíkot nyomunk belőle. A maradék
tojásfehérjébe belekeverjük a
tojássárgákat és a
lisztet, majd 2 csíkot nyomunk belőle a fehérjék közé. Porcukrot szórunk a te
tejére, és 170 fokon negyed óráig sütjük, majd résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját, és még 25 percig sütjük.
Krém készítése: a
gesztenyemasszához hozzákeverjük a porcukrot és a
tejszínhabot. A
zselatint megáztatjuk a
vízben, majd a
gesztenyéhez adjuk.
Az egyik tésztalapot megfordítjuk, rásimítjuk a krémet, majd a másik lapot a te
tejére tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>