Egy tálban összegyúrjuk a
lisztet az olajjal, a sörrel, a likőrrel, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük
tojással, majd rászórjuk az ánizst, a cukrot és a
szezámmagot, és az egészet megsütjük. Eközben a
borókabogyókat megpirítjuk, a ribizlit pedig a cukros borban főzni kezdjük. Kb. egy órát főzzük, a főzés utol
só 5 percére a
borókabogyókat is hozzáadjuk. A beáztatott halenyvet is a ribizlihez adjuk, majd az egészet átszűrjük, és hűtőbe rakjuk. Végül eloszlatjuk a zselét kis tálkákban, mellérakjuk a kekszet, majd néhány ribizlivel díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>