Puha gyümölcskenyér receptHány személyre:
» 150g
vaj vagy Rama
margarin» 50g aszalt vörös áfonya
» 50g kandírozott papaya
» 50g aszalt sárgabarack
» A rázott tésztához:
» 225g búza
liszt» 1 csomag vaníliaízű pudingpor
» 3 csapott teáskanál sütőpor
» 125g
cukor» 3
tojás» 75ml
tejszín vagy
tej
A
vajat vagy Rama
margarint felolvasztjuk majd lehűtjük. Kis darabokra vágjuk a papayát, az áfonyát és a sárgabarackot. A
lisztet elkeverjük a puding- és sütőporral, majd egy jól záródó 3L-es edénybe szitáljuk. A
cukorral összekeverjük, majd a
tejszínt vagy
tejet, a
tojást, a folyékony
vajat vagy Rama
margarint és a gyümölcskockákat hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a te
tejével.
15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, majd egy keverőkanállal vagy habverővel alaposan átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek. A tésztát ezután egy 20x11 cm-es kikent sütőpapírral bélelt szögletes formába töltjük és elsimítjuk a te
tejét. A sütő
rácsára helyezzük a formát.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat
sütési idő: 50-60 perc
5 percig a formában pihentetjük, ezután kivesszük, majd a sütemény
rácson hagyjuk hűlni.
Sütési idő: 50-60 perc
Összesen:
51g fehérje, 159g
zsír
426g szénhidrát
14 041 kJ, 3348kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>