Sütemény meggyes joghurttal receptHány személyre:
» A "mindent egybe" tésztához:
» 370 g meggy (konzerv,lecsöpögtetve)
» 1 pohár (175g) meggyes
joghurt» 1 pohár étolaj
» 1 pohár (150g
cukor)
» 1 tasak vanilin
cukor» 3
tojás» 3 pohár (300g) búza
liszt» 1 tasak sütőpor
» 4 evőkanál rum
» A bevonathoz:
» 1 tasak színtelen tortazselé
» 250 lm (1/4 l) meggylé a konzervből
» 1 pohár (175g) cseresznyés
joghurt» 1 evőkanál
cukor
A meggyet a tésztához szűrőben lecsöpögtetjük, levét felfogjuk és félretesszük. Keverőtálba öntjük a
joghurtot. A poharát kimosva, szárazra törölve mérceként használjuk.
Az olajat, vanillincukrot, cukrot és
tojást a
joghurthoz adjuk. A sütőporral elkevert
lisztet a keverőtálba szitáljuk és keverőgéppel kb. 1 perc alatt az egészet jól összekeverjük. A tésztát (30x40 cm-es, kikent) sütőlemezre tesszük és rásimítjuk.
Az alaposan lecsöpögtetett meggyet a tésztán elosztjuk és sütőlemezre tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 200°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb.180°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
sütési idő: kb. 25 perc
A süteményt sütés után sütemény
rácsra helyezett sütőlemezen hagyjuk kihűlni.
A tortazseléporból a csomagoláson lévő leírás szerint, de csak összesen 250 ml (1/4 l) meggylével,
joghurttal (a zseléporral együtt főzzük) és
cukorral keverés közben zselét készítünk, elosztjuk egyenletesen a süteményen, majd hagyjuk megdermedni.
Ötlet:
A bevonat sötétebb lesz, ha két tasak piros tortazseléporral készítjük.
A süteményt zselé nélkül lefagyaszthatjuk.
150g-os
joghurtot is használhatunk, ebben az esetben a poharat
liszttel és
cukorral kissé púpozva töltjük meg, és két evőkanállal több étolajat veszünk hozzá.
Sütési idő: kb. 25 perc
Összesen:
71g fehérje, 185g
zsír
551g szénhidrát
18 561 kJ, 4431 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>