Megmérjük a 4
tojást, és a sárgájukat egyenlő súlyú
vajjal és
cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk ugyanannyi súlyú
lisztet, végül a habbá vert
tojások fehérjét. Egy ki
vajazott, kb. 21 cm átmérőjű kerek tortaformában megsütjük, és deszkára téve hűtjük ki. Ha a tészta kihűlt, szélén kétujjnyi peremet hagyunk, a belsejét éles kiskanállal kiszedjük, kockákra vágjuk. Az epret megtisztítjuk, megöntözzük a rummal, meghintjuk a por
cukorral, és legalább egy órára állni hagyjuk, időnként megkeverve, hogy a
cukor feloldódjon. Ezután néhány szép
eperszemet félreteszünk, a többihez hozzáadjuk a kivájt, kockákra vágott tésztát, és ha kell még egy kevés rummal vagy
tejszínnel higított
eperlekvárt adunk hozzá. Ezzel megtöltjük a tészta üregét, te
tejére téve a félretett, szép
eperszemeket. Édes
tejszínhab halmokkal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>