2 pohár
vízben feloldunk 3 kanál cukrot, és szirupot készítünk. Kihűtjük, és beáztatjuk a datolyát. Fél
citrom héját lereszeljük, a
tejet a
citromreszelékkel, a
vajjal és a grízzel kevergetve felforraljuk, és sűrűsödésig főzzük. 3
tojássárgáját és 2
tojásfehérjét habosra verünk, és a datolyával a pudingba keverjük. Formába öntjük, és gőz fölött megfőzzük. 1
tojásfehérjét
cukorral kemény habbá felverünk. Amikor a puding kihűlt, tányérra öntjük, megkenjük fügelekvárral, és rákenjük a kemény
tojásfehérjét. Sütőben addig sütjük, amíg a hab rózsaszín lesz.
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc.
Nehézségi fok: közepes
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>