Forraljuk a bort felére. Mossuk meg a fügét, vágjuk le a szárát, és kereszt alakban vágjuk be a te
tejüket. Tegyük őket ki
vajazott, hőálló tálba. Mossuk meg a
narancsot, majd vágjunk csíkokat a héjából. A héjakat vágjuk nagyon vékony csíkokra. Tegyük hideg
vízbe, majd forraljuk fel, és még 5 percig forraljuk. Csepegtessük le és tegyük hideg
vízbe a héjakat. A sütőt melegítsük elő 210 fokra. A
mandulát vágjuk durvára. Keverjünk össze 4 dkg
vajat, a
mézet, a durvára vágott
mandulát, s fenyőmagot és a kardamot. Tegyük bele a fügék belsejébe. A tál aljába öntsük a felforralt bort, a kristályvizet, és adjuk hozzá a
narancshéjakat. Süssük a fügéket 10-12 percig, sütés közben locsoljuk meg a boros lével. Langyosan tálaljuk.
Mindössze 30-32 perc alatt kész.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>