A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 25 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
tojássárgáját, a
tejet és a szeletelt
vajat (egy evőkanálnyit félreteszünk). Lágy tésztává gyúrjuk össze az egészet és 1 óráig hűtőben pihentetjük. A kinyújtott tésztából kivágunk 12 formát, ami passzol a ki
vajazott hajóformácskákba, majd belenyomkodjuk mindegyikbe a tésztákat. Előmelegített sütőben 200°C-on 12 perc alatt készre sütjük a hajócskákat. A sütőből kivéve azonnal bevonjuk a hajók belső felét a felolvasztott
csokoládé és a félretett
vaj keverékével. A kukorica
lisztet összekeverjük 1 evőkanál
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
tejszínnel, a
tojásokkal és a
pálinkával, majd az egészet alaposan összekeverjük és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Az így kapott krémet a hajócskákba töltjük. A megtisztított szedret meghintjük 2 evőkanál
cukorral és a zselével együtt felforraljuk, majd a szedreket elhelyezzük a hajócskák te
tején és rákenjük a felforrósított zselét. A megmaradt
cukor és
tojásfehérjékből vert kemény habbal díszítjük a h
ajókat, majd előmelegített grillsütő tesszük a sütiket és megpirítjuk a habot a te
tejükön.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>