A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 65 g cukrot, a
sót, a
tojássárgáját, a
konyakot, 1 teáskanál reszelt
citromhéjat és a felszeletelt
vajat. Alaposan összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát kinyújtjuk és közepes méretű köröket vágunk ki belőle, majd kis ki
vajazott tortaformákba nyomkodjuk őket. Miután villával megszurkáltuk őket, előmelegített sütőben 200°C-on 15-18 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt és kivettük a formából, megkenjük őket lekvárral. Az egyik sárgadinnyét elfelezzük, kimagozzuk és kikanalazzuk a húsát, majd a megmaradt
citromhéjjal és
citromlével összepasszírozzuk a gyümölcshúst és hűtőbe tesszük pihenni. A
zselatint pár evőkanál
vízbe áztatjuk 10 percre, majd kis lángon olvadásig melegítjük, majd belekeverjük a dinnyepürét. A megmaradt cukrot 4 evőkanál
vízzel forraljuk amíg szirupot nem kapunk, összekeverjük a
tojásfehérjéből vert kemény habbal, majd beleforgatjuk a dinnyepürébe. A másik sárgadinnyét elnégyeljük, kivesszük a magokat, a dinnyehús belső felét kikanalazzuk, míg a külső felét felaprítjuk és az előbb elkészített püréhez adagoljuk. Az így kapott pürét hűtőben pihentetjük, amíg meg nem szilárdul. A kisütött tortácskákat a pürével és a kétféle dinnye húsával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>