A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 50 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
tojásfehérjét és felszeletelt
vajat. Az egészet gyors mozdulatokkal alaposan összegyúrjuk. Az így kapott tészta kétharmadát kinyújtjuk és egy ki
vajazott kerek tortaforma alját kibéleljük vele. A megmaradt tésztát is kinyújtjuk és csíkokat vágunk ki belőle, amikkel a forma oldalát borítjuk be. Miután megszurkáltuk a tésztát egy villával, megszórjuk a zsemlemorzsával. A lecsöpögtetett meggyel megszórjuk a tészta te
tejét, majd a
tojássárgáját összedolgozzuk a maradék
cukorral, vaníliás
cukorral, kukorica
liszttel és a
mandulapehellyel, végül a meggyre öntjük. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 45 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>