Bújtatott gyümölcsök receptHány személyre: 8
» 200 g őrölt
mandula» 300 g kristály
cukor» 2 teáskanál
mandulaesszencia
» 1
tojásfehérje
» 1 vaníliás
cukor» pár csepp kávéaroma
» rózsaszín és zöld ételfesték
» 2 teáskanál
ecet» 15 szem aszalt
szilva» 15 datolya
» 15 szem szárított sárgabarack
» 15 szem felezett koktélcseresznye
Az őrölt
mandulát összedolgozzuk 100 g
cukorral és az esszenciával, majd hozzákeverjük a
tojásfehérjét és a vaníliás cukrot. Az egészet egyneművé dolgozzuk. A masszánkat elharmadoljuk, az egyiket kávéaromával ízesítjük és színezzük, a másikat zöldre, a harmadikat pedig rózsaszínre festjük ételfestékkel. A három kupacot jól átgyúrjuk, rudakká formáljuk és mindegyiket felszeleteljük. A datolyát és a
szilvát hosszában felvágjuk, hogy eltávolítsuk a magjaikat. A magjaik helyére a masszát töltjük, továbbá a barackot és a koktélcseresznyéket is megtöltjük a masszával. A megmaradt cukrot felfőzzük 4 evőkanál
vízzel és kis lángon világos karamellt készítünk. Ekkor hozzáadjuk az
ecetet is. A gyümölcsöket megmártjuk az előbb elkészített karamellben és olajozott sütőlapra tesszük megkeményedni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>