» 300 g liszt » 100 g kristálycukor » 175 g vaj » 2 tojássárgája » egy csipet só » 300 g feketeribizli » 100 g ribizlizselé
A lisztet összekeverjük a cukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és a tojássárgájákkal, majd lágy tésztává gyúrjuk és kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Az így kapott tésztánkat beletesszük néhány kisebb, ovális sütőformába, sütőpapírt teszünk a tésztára, és erre pedig száraz babot, hogy a tészta sütés közben megtartsa formáját. Előmelegített sütőben 180°C-on elősütjük a sütit. Ezután eltávolítjuk a babot és a papírt, megtöltjük a tésztát ribizlivel és bevonjuk zselével.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom