A élesztőt tegyük langyos
tejbe, verjük fel a
tojásokat villával és hevítsünk fel 60 gramm
vajat.
A
lisztet dolgozzuk össze 30 gramm por
cukorral, a
sóval, a
tojással, az élesztős
tejjel és a
vajjal, majd 10 perc után fedjük le és pihentessük egy órán át.
Egy koszorúformát kenjük ki
vajjal és hintsük meg
liszttel. A tésztát gyúrjuk néhány percig, majd tegyük a formába és hagyjuk állni egy fél órát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Dolgozzunk össze 30 gramm porcukrot néhány kanál
vízzel, a rummal és melegítsük fel, majd tegyük félre.
Egy kézi habverővel keverjük össze a
tejszínt a maradék por
cukorral.
A koszorút öntözzük meg a sziruppal és kanalazzuk a közepére a
tejszínt. Tegyük a te
tejére a gyümölcsöket és köré a
kumquatot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>