Töltelék:
Az
almát megmossuk,meghámozzuk,nagy-lyukú reszelőn
lereszeljük.Belerakjuk a fűszerkeveréket,5 ek. cukrot és jól összekeverjük vele.Ha ez meg van,akkor kinyomkodjuk az
alma levét egy kis edénybe,belerakjuk a pudingport és felrakjuk főni.(Ne legyen nagyon sűrű a puding állaga.)
Összekeverjük a pudingot a lereszelt
almával és kész a töltelék.
(Így nagyon finom,és az
alma meg a tésztája se szárad meg olyan hamar.)
:)
Tészta:
A
lisztet,a Rama
margarint,a cukrot,a rumot,a
sót,a
citromhéját,a sütőport és a
tejfölt jól összedolgozzuk,hogy lágy tésztát kapjunk.A tepsit vékonyan mindenhol ki
zsírozzuk és a tésztát két lapba kinyújtjuk.Az egyiket belerakjuk és villával megszurkáljuk,erre rámegy a töltelék és a te
tejére a másik tésztalap.A te
tejét is megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe 20 25 percig sütjük.
Ha kihűlt,felszeleteljük és por
cukorral meghintjük.
Jó nassolást kívánok hozzá mindenkinek!
Szerző:
Dórika Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>