A sertésháj hártyáit eltávolítjuk, majd ledaráljuk, összegyúrjuk kevés
liszttel, és úgy formázzuk, hogy téglalap alakú legyen. Ezután a hűtőben állni hagyjuk. Eközben a
lisztet, a rumot, a
tojást, összekeverjük, hozzáöntünk kevés hideg,
sós vizet. Cipókat gyúrunk belőle, bevagdaljuk, és fél órát állni hagyjuk. Kinyújtjuk, és a hájat bedolgozzuk a tésztába két dupla hajtással. Végül még egyszer kinyújtjuk, és háromszögekre szeljük fel. A
gesztenyepürét összekeverjük a rummal, a
tojássárgákkal, majd ezzel töltjük meg a tésztát. Végül kifli alakúra hajtogatjuk össze, és sütőben készre sütjük a süteményeket. Még melegen a vaníliás
cukorba forgatjuk őket, és már kínálhatjuk is.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>