Fogunk egy edényt, beletesszük a cukrot, majd négy evőkanál vizet adunk hozzá, és tűzön felolvasztjuk. Eztán a
tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a cukros szirupot hozzákeverjük. Ezután a
tojások sárgáját és a
lisztet is jó alaposan hozzákeverjük. Ki
vajazott, ki
lisztezett tepsibe tesszük, és készre sütjük. Eközben a
gesztenyemasszát összenyomkodjuk, és összekeverjük a
tejszínnel. A mazsolákat rumba áztatjuk. Miután a piskóta megsült, kiborítjuk egy konyharuhára, és többször összetekerjük. Ezután megkenjük a málnaízzel, rászórjuk a rumos mazsolát, majd erre tesszük rá a
gesztenyemasszát. Végül utoljára összetekerjük, majd a hűtőben állni hagyjuk. Tálalás előtt porcukrot szórunk rá.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>