Vágjuk két részre a
vajas tésztát, és hagyjuk kiolvadni. Ezután
lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk a sütőlapnak megfelelő nagyságúra, és szurkáljuk meg villával, majd süssük meg egyenként 220 Celsius fokos sütőben. Közben lássunk hozzá a krémhez: keverjünk csommentesre 4 dl
tejet a
gesztenyemasszával, a vaníliás
cukorral, a kristály
cukorral, a rummal és a triple-seckel, majd forraljuk fel az egészet alacsony lángon. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a maradék
tejjel simára dolgozott pudingport, sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a
cukorral kemény habbá vert
tojásfehérje egyharmadát, majd tegyük vissza a tűzre, és óvatosan, folyamatosan kavargatva adjuk hozzá a többi habot is. Kenjük a habos
gesztenyés masszát a kihűlt krémeslapra, borítsuk rá a másik lapot, hűtsük teljesen ki, majd éles késsel szeleteljük. Kb. két óra alatt készül el.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>