Először elkészítjük az alapfagylaltot. Feltesszük forralni a
tejet, és közben belerakjuk a hosszában szétszedett vaníliát. A
tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat 2 dl még hideg
tejjel simára keverjük. Akkor öntjük hozzá a többi
tejhez, mikor az már forrni kezdett. Gyakran kevergessük, hogy oda ne kapjon az alja. Mikor felforr, vegyük le a tűzről és szűrjük át. Kweverjük hozzá a ledarabolt, pörkölt diót és a rumot. Fogyasztása csak kihülés vagy hűtés után ajánlott. Ha pár órán belül nem használjuk fel, fagyaszzuk le, így napokig nem lesz baja, de vigyázzunk, mert nagyon megnőhet a térfogata. Ha túl sok rumot adagolunk hozzá, nem fog megfagyni, erre érdemes vigyázni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>