A
vajat egy lábosba tesszük, majd felöntjük 3,75 deci
vízzel, és amikor felforrt, belekeverjük a
lisztet. Ezután félretesszük, majd ha már teljesen kihűlt, apránként hozzáadjuk a
tojást. Az egészből kanállal halmokat teszünk egy tepsire, majd kb. fél óra alatt készre sütjük a fánkokat. Eközben egy lábosban megmelegítjük a
tejet a vaníliarúddal, majd a vaníliát kiszedjük, és a
tejbe keverjük a
tojást, a cukrot, a likőrt és a
lisztet, és beleforgatjuk a felvert
tejszínt. A megsült fánkok aljára lyukat fúrunk, majd ezen keresztül megtöltjük őket a krémmel. Ezután fél kg cukrot felöntünk 2,5 deci
vízzel, majd aranybarnára főzzük. A fánkokat ebbe mártjuk, majd így összeragasztjuk őket egy gúlába. A maradék cukrot ugyanígy megfőzzük, majd két villát belemártunk, és a villákról lelógó karamellel díszítjük a gúlát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>