A
csokoládét darabokra törjük, a
vajjal edénybe tesszük és keverés közben alacsony hőfokon felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. Meghámozzuk a
banánt és apróra kockázzuk.
A sütőporral elkevert
lisztet egy jól záródó kb. 3L-es edénybe szitáljuk. A vanillin
cukorral és
cukorral összekeverjük, majd a
banánitalt, a
banánkockákat, a
tojást és a
vajmasszát hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a te
tejével.
15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, majd egy keverőkanál vagy habverő segítségével az egészet alaposan összekeverjük, így az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeverednek.
A tésztát ezután egy 30x11 cm-es kikent szögletes formába töltjük és a formát a sütő
rácsára tesszük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb.160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: 45-55 perc
A
csokoládét finomra vagdaljuk a te
tejéhez. 10 percig a formában pihentetjük a süteményt, majd a sütemény
rácsra borítjuk. A
csokoládét rászórjuk a meleg süteményre és egészen hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: 45-55 perc
Összesen:
73g fehérje, 225g
zsír
482g szénhidrát
17 759 kJ, 4241 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>