Nagyobb darabokra törjük a tortabevonó
csokoládét, és kis edényben
vajjal
vízgőz fölött kenhető masszává keverjük alacsony hőfokok.
A sütőporral elkevert
lisztet jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk. A vanillin
cukorral és a
cukorral összekeverjük, a
tojást, a whiskyt vagy rumot, a kávét és a
csokoládémasszát hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a fedelével.
Többször erősen rázzuk, összesen 15-30 másodpercig, hogy jól elvegyüljenek a hozzávalók. A
csokoládéreszeléket is beletesszük és keverőkanállal vagy habverővel gondosan átkeverjük az egészet, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is a masszába keveredjenek. A tésztát ezután 25x11 cm-es kikent,
lisztezett szögletes formába öntjük, és a sütő
rácsra helyezzük a formát.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő: kb. 40perc
5-10 percig a formában hagyjuk pihenni a süteményt, vegyük ki, majd sütőpapírral fedett sütemény
rácson hagyjuk hűlni.
Sütési idő: kb. 40 perc
Összesen:
52g fehérje, 157g
zsír
387 g szénhidrát
14 211 kJ, kcal
Ötlet:
Bevonhatjuk 200g
cukorból és 2-3 evőkanál rumból készített mázzal is vagy megszórhatjuk
kakaóporral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>