A
tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot és a vizet, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, ki
lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Álljunk neki a krémnek: A
tojássárgákat verjük habosra a por
cukorral és vaníliás
cukorral, majd adjuk hozzá még a
tejet és a rozs
lisztet. Ezt a keveréket főzzük sűrűre. Készítsünk a többi hozzávalóból
tejszínhabot, majd hidegen dolgozzuk ezeket össze. Az így kapott krémet kenjük a két lap közé. Készítsük el a mázat: A
tojásfehérjéket verjük habbá 18 dkg por
cukorral, a
tojássárgájával és a többi hozzávalóval tegyük ugyanezt. Először kenjük meg a sütemény te
tejét a
tojásfehérje habbal, majd a másikkal. Pár órát pihentessük a hűtőben, majd szeleteljük fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>