A
tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot és a vizet, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, ki
lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Álljunk neki a krémnek: A
gesztenyéket főzzük meg, majd szedjük ki a belsejüket, és törjük át. Egy edényben keverjük el a cukrot és a vaníliás cukrot 1 dl
tejjel, majd főzzük fel. Egy tálban dolgozzunk össze 1 dl
tejet a
tojássárgájával és a
szójaliszttel. Ezt fokozatosan adjuk a felfőzött
tejhez. Adjuk hozzá még a reszelt ét
csokoládét, majd forraljuk fel. Hűtsük ki, majd keverjük bele a
gesztenyét. Ezt a krémet kenjük a két lap közé. Végül a sütemény te
tejét vonjuk be a hozzávalókból főzött mázzal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>