A
tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot és a vaníliás cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, ki
lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni. A másik lappal járjunk el hasonlóan. Álljunk neki a krémnek: Egy tálban keverjünk össze 1 dl
tejet a kukorica
liszttel, a
kakaóval, a
tojássárgájával és a
cukorral. A többi
tejet forraljuk fel, majd keverjük bele a másik keveréket is. Főzzük sűrűre, majd mikor már kissé kihűlt, akkor ezt kenjük a két lap közé. 1-2 órát pihentessük a hűtőben, csak ezt követően szeleteljük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>