A
tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, ki
lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe.. Álljunk neki a krémnek: A
tojássárgákat verjük fel a por
cukorral és a vaníliás
cukorral, majd dolgozzuk bele még a
lisztet, a mákot és a rumot, és gőz felett főzzük sűrűre. A maradék hozzávalókból készítsünk
tejszínhabot, majd hidegen keverjünk mindent össze. Ezt a tölteléket kenjük a két lap közé. Készítsük el a mázat: A vizet forraljuk fel, majd keverjük el benne a porcukrot. Adjuk még hozzá az olajat és a rumot is, majd főzzük sűrűre. Ezzel vonjuk be a sütemény te
tejét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>