Bársonykocka receptHány személyre:
» 17 dkg Rama
margarin» 20 dkg darált tökmag
» 28 dkg por
cukor» 8
tojás» 7 dkg rétes
liszt» 1 csomag sütőpor
» Töltelékhez:
» 2 dl
tej» 1 evőkanál
cukor» 0,5 csomag
tejszín ízű pudingpor
» 3 dl őszibarack izű szörp
» 3 dl
víz» 2 csomag tortabevonó zselé
» Krémhez:
» 2 dl
tej» 1 evőkanál
cukor» 0,5 csomag
tejszín ízű pudingpor
» 3 dl kivi izű szörp
» 3 dl
víz» 2 csomag tortabevonó zselé
A 7
tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjünk el még egy egész
tojást, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is (a porcukrot keverjük ki a Rama
margarinnal). Az így kapott masszát öntsük egy kikent, ki
lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Álljunk neki a krémnek: Először főzzük meg a pudingot, majd kenjük azt a két lap közé. Erre öntsük rá a többi hozzávalóból főzött "zselét" még mielőtt megdermedne. Tegyük rá a második lapot. Erre készítsük el a töltelékhez hasonlóan a rétegeket a krém hozzávalóiból.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>