Bástyaszeletek receptHány személyre:
» 18 dkg Rama
margarin» 18 dkg por
cukor» 4
tojás» 18 dkg olvasztott, fehér
csokoládé» 15 dkg rétes
liszt» 1 kiskanál őrölt ánizsmag
» 1 csomag sütőpor
» Krémhez:
» 2,5 dl
tej» 4 dkg
liszt» 10 dkg Rama
margarin» 10 dkg por
cukor» 4 dl
tej» 3 evőkanál
cukor» 1 csomag vanília pudingpor
A
tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. Mindent óvatosan dolgozzunk össze. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, ki
lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Álljunk neki a krémnek: A
lisztből és a 2,5 dl
tejből főzzünk krémet, hűtsük ki, majd dolgozzuk bele a Rama
margarin és a por
cukor habbá vert keverékét. A többi hozzávalóból készítsünk pudingot, hűtsük le és keverjük össze a másik krémmel. Az így kapott krémből tegyünk félre pár kanállal, amivel majd később a sütemény te
tejét kenjük meg, a többit kenjük a két lap közé
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>