A 6
tojást szétválasztjuk. A
tojások sárgáját a
cukorral és a
liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a
tojások fehérjéből vert habot. A masszát 3 részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a darált diót, a másikba a
kakaót, a harmadik sárga marad. Mindegyik részt külön lapnak sütjük.
A vizet a
cukorral, vaníliás
cukorral,
narancs és
citromhéjjal felforraljuk, majd lehűtjük, és hozzáadjuk a rumot, vagyis puncslevet készítünk.
A
tejből a 2
tojássárgájával, a
liszttel és a vaníliás
cukorral sűrű krémet főzünk.
A diót összekeverjük a mazsolával és a 10 dkg
cukorral.
Az első tésztalapot tálba helyezzük, és meglocsoljuk a puncslé 1/3-ával, majd rákenjük a sárga krém felét, és megszórjuk a mazsolás-dió felével. Rátesszük a második lapot, és ugyanígy járunk el. Ráhelyezzük a harmadik lapot, és a maradék puncslével meglocsoljuk. 1 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor kiskanállal üvegtálra szaggatjuk az összerakott lapokat.
A 15 dkg cukrot a
kakaóval és a
vízzel felforraljuk, majd lehűtjük,és hozzáadjuk a rumot. A galuskákat
tejszínhabbal körülrakjuk, majd ezzel a krémmel leöntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>