A
tojássárgájákat és a kristálycukrot habosra keverjük. A barackmagot összekeverjük a
liszttel és a sütőporral, majd fokozatosan adagoljuk
tojássárgájához és jól összekeverjük. A keményre vert
tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, úgy, hogy az ne törjön meg. Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kisütjük. Miután kihűlt 2 lapra vágjuk. A tepsit kibéleljük papírral, de úgy, hogy a a széle magasabban legyen mint a tepsi pereme. Belehelyezzük az egyik lapot, és rákenjük a tölteléket, erre tesszük a másik lapot és óvatosan megnyomkodjuk, végül a te
tejét por
cukorral szórjuk meg. 1 óra hűtés után a papír segítségével kiszedjük a tepsiből, és kockára daraboljuk.
Krém elkészítése:
A pudingport 1 dl hideg
tejjel csomómentesre keverjük. A kristálycukrot 4 dl hideg
tejbe keverjük és felforraljuk. Ezt összekeverjük a pudingos
tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Addig keverjük míg ki nem hűl. 2 adagra osztjuk a krémet, az egyik adaggal kenjük meg a süteményt. Hideg
tejjel elkeverjük a 3 ek kristálycukrot és a
rizst, és folyamatos keverés mellett puhára főzzük, majd kihűtjük. Mikor már majdnem kihűlt, a málnás krémre simítjuk. Ennek a te
tejére kenjük a második adag málnás krémet, és végül erre kerül a süteménylap.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>