Cukrozott mézes vajas bucik receptHány személyre: 4
» Bucikhoz: 7 g szárított élesztő, 3 evőkanál + 3 dl langyos
tej, 50 dkg
liszt , 3 dkg olvasztott
vaj, 3 dkg kristály
cukor, 10 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcshéj (
citrom/
narancs), 1 csipet
só» A bucik bekenéséhez: 3 evőkanál kristály
cukor + 2 evőkanál
tej + 1 evőkanál
tejszín
» A
mézes
vajhoz: 20 dkg puha
vaj, 10 dkg
méz, fél teáskanál őrölt
fahéj, fél
narancs reszelt héja
Az élesztőt 3 evőkanál langyos
tejjel elkeverem és hagyom, hogy kissé felhabosodjon. A maradék
tejet összekeverem a kristály
cukorral, az olvasztott
vajjal és a csipetnyi
sóval. A
lisztet mikróban meglangyosítom, majd a közepébe beletöltöm
vajas,
tejes adalékokat, végül megdagasztom a tésztát. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztem. Amikor megkelt, kissé átgyúrom, 8 bucit formálok belőle, és belehelyezem őket egy ki
vajazott tepsibe, majd forró sütőben 20 perc alatt készre sütöm őket. Amíg odabent vannak, elkészítem a szirupot és
mézes
vajat. 20 perc múlva a megsült bucikat megkenem a cukros
tejszínes
tejes löttyel, és mikor kissé meghűltek, a
mézes
vajjal megkenve ehetjük is őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>