Babapiskótás álom receptHány személyre: 6
» Tészta: 500g
liszt, 100g por
cukor, 100g
zsír, 4 evőkanál
kakaópor, 4 evőkanál
méz, 1 csomag szalakáli, 1dl
tej» Krém: 6dl
tej, 6 evőkanál
liszt, 250g Rama
margarin, 300g por
cukor, 1 csomag vaníliás
cukor, 20-30db babapiskóta, 3 tábla bevonó
csokoládé
A tészta hozzávalóiból
mézes tésztát készítünk. Két részre osztva, kinyújtjuk, gáztepsi külső aljára terítve sütjük 180°C-os sütőben 15-20 percig(külön-külön). Ezután egy terítőre azonnal ráborítjuk, mert ha a tepsin hagyjuk később könnyen törik. Kihűtjük.
Közben a krémhez a
lisztet elkeverjük kevés
tejjel csomómentesre, a többi
tejet felforraljuk. Ha felforrt beleöntjük a
lisztes
tejet és sűrűn kevergetve kb.5-8 perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
A porcukrot, a Rama
margarint és a vaníliáscukrot habosra kikeverjük, majd a kihűlt
tejpépet beleforgatjuk.
Összeállítás:
Az egyik tésztalapot beletesszük a tepsi belsejébe, rákenjük a krém felét, sorban rátesszük a babapiskótát, rásimítjuk a krém másik felét, majd ráhelyezzük a másik lapot.
Te
tejére olvasztott bevonócsokit kenünk.
Másnap kockákra vágva tálaljuk.
Nem mindig lesz kemény a krém, ezért előfordulhat hogy kiskanálra lesz szükség a fogyasztásához.
A babapiskótát nem kell semmiben megáztatni, felszívja a krém nedvességét.
Azért kell a tepsi alján sütni, hogy könnyebben le lehessen venni róla.
Te
tejét por
cukorral is meg lehet szórni, úgy is jó.
Változata:
Egyszerű vizes pikótára kenve a krémet gyorsabb süteményt kapunk, de ez is nagyon ízletes.
Szerző:
Katka86 Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>