A túrót és a maszkarpone
sajtot mixerrel simára keverjük,
beleütjük a
tojások sárgáját, ismét összekeverjük, majd a porcukrot és a vaníliás pudingport. Belecsavarjuk a
citrom levét és hozzáadjuk a vanília kivonatot.
A
tojásfehérjét csipet
sóval kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a túrós masszával, majd sütőpapírral kibélelt
(a sütőpapírt kenjük ki
vajjal és szórjuk meg édesmorzsával)
tepsibe öntjük, 150 oC-ra előmelegített (légkeveréses) sütőbe kb. 25-30 percig sütjük.
Mialatt a túrókrémünk sülöget, piskótatésztát készítünk a szokásos módon. Én egy kis olajat is szoktam hozzá tenni, sokkal jobb lesz az állaga.
Amikor a túrókrémünket elősütöttük, ráöntjük a piskótatészta masszát és még kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Kihűlés után legalább 1 órát tartsuk hűtőben, így szépen tudjuk szeletelni.
A te
tejére szórjunk vaníliás porcukrot.
Szerző:
Giballa Katalin Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
Marika
2012-05-05 20:45
Tessek mondani jol latom ? 13 darab tojas egy sutemenyben , amikor Pesten 1 tojas 70 , - Forint ? Csak a tojas kerul 910, - Forintba . Ki fogja ezt megsutni ?