A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 1 vaníliás cukrot, a
sót, a túrót és a szeletelt
vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd 1 óráig a hűtőben pihentetjük. A kukorica
lisztet összekeverjük a
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
tojásfehérjével és a mazsolával. A tésztát egy négyzetté nyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk fel. Mindegyik négyzet közepére rakunk egy keveset a töltelékből, majd a
tejjel kikevert
tojássárgájával megkenjük a tészták szélét. Ezután batyuszerűen összefogjuk a széleket és a batyuk te
tejét megkenjük a
tojássárgájával. Előmelegített sütőben 200-220°C-on 25 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>