A
tojásokat 2 evőkanál meleg
vízzel alaposan felverjük robotgépet használva, majd hozzáadjuk a cukrot, a
sót, a
lisztet és a
vajat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, míg sima tésztamasszát nem kapunk. Ezután a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 200-220°C-on 20-25 percig sütjük. Az elkészült piskótánkat por
cukorral meghintett sütőpapírra tesszük és miután eltávolítottuk róla a papírt, négyzeteket vágunk ki a tésztából. A négyzeteket három részre osztjuk. A
vízgőz fölött olvasztott pralinéval megkenjük egy négyzet te
tejét, ráteszünk egy másikat, azt is megkenjük és beborítjuk egy harmadik tésztanégyzettel. Ezt addig csináljuk amíg az első adag el nem fogy. A
vízgőz fölött olvasztott csokival bevonjuk a sütiket és
csokoládészemekkel díszítjük. A marcipánt és a rumot összegyúrjuk és fél cm vastagra nyújtjuk, majd ugyanakkora négyzeteket vágunk belőle, mint a tésztából. Fogunk egy tésztát, ráteszünk egy marcipánt, erre újabb tészta, majd újabb marcipán, végül befedjük egy harmadik tésztanégyzettel. Szintén addig csináljuk, míg elfogy a második adag. A
citromos mázzal áthúzzuk a sütiket. Az utol
só adag tésztának a kétharmadát megkenjük lekvárral, kettesével összeragasztjuk őket, majd bevonjuk egy harmadik tésztával. A mázzal(ételfestékkel színezhetjük) bevonjuk őket és a megadott hozzávalókkal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>