A melaszt, a cukrot, a
sót, 50 g
vajat és a
tejet összekeverjük és kis lángon felolvasztjuk a keveréket. Hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk az apróra tört kandiscukrot, a
citromaromát, az ánizst, a
szegfűszeget és a
fahéjat, majd az egészet összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporral kevert
lisztet, sima tésztává dagasztjuk, majd kézzel is átgyúrjuk. Ha a massza túl ragadós hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra és 3x7 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kekszeket. Mindegyikre teszünk egy fél
mogyorót, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on 10 perc alatt megsütjük a kekszeket. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládét összekeverjük a maradék
vajjal, majd az így kapott mázzal bevonjuk a kekszeket és
mogyoródarabokkal díszítünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>