» 375 g nádszirup » 50 g kristálycukor » 100 g vaj » 1 púpos teáskanál őrölt fahéj » 1 teáskanál őrölt szegfűszeg » késhegynyi őrölt szerecsendió » késhegynyi őrölt kardamon » 500 g liszt » 2 teáskanál sütőpor
A vajat és a szirupot kis lángon olvadásig melegítjük, majd tálba öntjük és hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután belekeverjük a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a kardamont. A sütőporos lisztet alaposan belekeverjük a fűszeres masszába, majd jól összegyúrjuk. Az így kapott tésztát vékonyra nyújtjuk, majd sütemény szaggatóval kiszaggatjuk a sütiket és kivajazott tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 5-7 perc alatt készre sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom