A
vajat habosra keverjük a
gesztenyepürével, a por
cukorral, a
sóval, a vaníliás
cukorral, a
tojásokkal és a
tojássárgájákkal, majd hozzákeverjük a sütőporos
lisztet, a diót, a pisztáciát, a
koriandert, a
szegfűszeget és a
fahéjat. Az egészet egynemű masszává keverjük, majd hozzáadjuk a felaprított főző
csokoládét. Ki
vajazott és ki
lisztezett tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 200°C-on készre sütjük. A megfelezett
mandulákat forró sütőben pár perc alatt aranybarnára pirítjuk. A
vízgőz fölött felolvasztott
tejcsokoládéval bevonjuk a süti te
tejét, kis téglalapokra felvágjuk és mindegyik te
tejére egy-egy
mandulát helyezünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>