A karamellszirupot összekeverjük a
cukorral, a
sóval és az olajjal, majd olvadásig melegítjük. Kissé hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a
tojást, a
kakaóport, a
citromaromát, a szegfű
borsot, a
fahéjat, a sütőport, az apróra vágott
mandulát és a
lisztet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni. Az így elkészült tésztánkból a tepsivel egyforma hosszú 2 cm vastag rudakat sodrunk és ki
vajazott tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 12 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Miután megsültek és kihűltek, azonos méretű háromszögekre vágjuk fel a rudakat és az így kapott háromszögeket megkenjük a ribizlizselével. Végül a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéval bevonjuk a sütiket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>