250 g
lisztet összekeverünk a sütőporral, 100 g
cukorral, 1 vaníliás
cukorral, a
sóval, az őrölt
mandulával és 150 g
vajjal, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután kézzel is átgyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük. A tésztánkat vékonyra nyújtjuk és kerek szaggatóval köröket vágunk ki belőle, majd ki
vajazott tepsibe tesszük őket. A megmaradt
lisztet, cukrot, vaníliás cukrot,
vajat és a
fahéjat összekeverjük, majd zsemlemorzsaszerűre dolgozzuk össze a hozzávalókat. Ezzel a keverékkel megszórjuk a kekszek te
tejét és mindegyiket egy-egy szem koktélcseresznyével díszítjük. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 15 percig sütjük a kekszeket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>