A
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a
tojássárgáját és a felszeletelt
vajat. Az egészet alaposan összedolgozzuk és a simára gyúrt tésztánkat pár órára hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát kinyújtjuk egy 25x25 cm-es négyzetté, megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 200-220°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük. Miután megsült és kihűlt, megkenjük az átszűrt lekvárral. A porcukrot és a marcipán jól összegyúrjuk és a tésztával megegyező méretre nyújtjuk, majd rányomkodjuk a tészta te
tejére. Ezután mintákat rajzolunk a marcipánrétegre és megkenjük
tojásfehérjével, majd a még meleg sütőbe tesszük és 240°C-on 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, négyzet alakúra vágjuk, majd a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba mártjuk a sütik egyik felét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>