» 75 g puha vaj » 150 g kristálycukor » 1 vaníliás cukor » 2 tojás » egy csipet só » késhegynyi őrölt fahéj » késhegynyi őrölt kardamom » 250 g liszt » 2 teáskanál sütőpor » 65 g vegyes, apróra vágott kandírozott gyümölcshéj » 75 g vágott mandula » 150 g porcukor » 5-6 evőkanál citrimlé
A vajat alaposan összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a sóval, a kardamommal, a fahéjjal, továbbá a liszttel, a sütőporral, a mandulával és a kandírozott gyümölcshéjjal. Az így elkészült tésztából 2 kanál segítségével kis kupacokat formálunk és alufóliával kibélelt tepsire helyezzük őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük őket. A porcukorból és a citromléből csomómentes mázat készítünk és bevonjuk vele a kihűlt sütiket.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom