Cseresznyés, csokoládés, mályvacukros tortácskák receptHány személyre: 12
» 22 dkg
csokoládés keksz, összetörve
» 11 dkg
vaj» 6 dkg kókuszreszelék
» 22 dkg
zsírszegény krém
sajt» 3 dl
tejszín
» 11 dkg rózsaszín mályva
cukor» 11 dkg fehér
csokoládéchips
» 22 dkg cseresznye
» 1 ek.
zselatin» 4 ek. hideg
víz» 12 fehér mályva
cukor» 1 ek.
tej» 4 ek. kókuszreszelék, pirítva
» cseresznye a díszítéshez
Egy tálban összekeverjük a kekszet, a
vajat és a kókuszreszeléket, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Elsimítjuk a te
tejét, majd fél órára hűtőbe rakjuk. Eközben kézi robotgéppel a
sajthoz keverjük a
tejszínt, a fehér csokit, a mályvacukrot és a cseresznyét. A
zselatint feloldjuk a
vízben, majd az gyümölcsös keverékhez adjuk, és az egészet a tepsibe kanalazzuk. Így 2-3 órára hűtőbe tesszük, közben pedig a
tejet megmelegítjük, majd feloldjuk benne a mályvacukrot. Ezt a sütemény te
tejére tesszük, megszórjuk a kókuszreszelékkel, majd ha ez is megkötött, kerek formákat vágunk ki belőle. Minden tortácskát cseresznyével díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>