A
tejet kicsit megmelegítjük, belekeverjük a kockacukrot, és megkelesztjük benne az élesztőt. Utána összedolgozzuk a
liszttel, por
cukorral, vaníliás
cukorral,
sóval, 2
tojássárgájával és a Rama
margarinnal. Utána hagyjuk kelni.
A töltelékhez, a mazsolát beáztatjuk, majd leszárítjuk. A
narancshéjat felaprítjuk, a
tejet felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a Rama
margarint, diót és zsemlemorzsát. Néhány percig főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot,
fahéjat,
szegfűszeget,
citromhéjat és a rumot.
Egy tortaformát ki
vajazunk, majd a tésztát átdolgozzuk, négyzetté nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, és rászórjuk a mazsolát és
narancshéjat. Felcsavarjuk, és a formába tesszük. Addig kelesztjük, amíg ki nem tölti a formát. Utána te
tejét megkenjük az olaj és
tojássárgája keverékével. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>