Egy tálban összekeverünk 40 dkg
lisztet 10 dkg
vajjal, a cukros
tejben megfuttatott élesztővel, a
tojásokkal és a reszelt
citromhéjjal, majd fél óráig kelesztjük. Eközben a maradék
lisztet és
vajat összekeverjük, téglalap alakúra gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, a közepére tesszük ezt a megdermedt
vajas-
lisztes tömböt, majd a tésztát ráhajtogatjuk, és ismét az egészet kinyújtjuk. Így 20 percig állni hagyjuk. Eközben összekeverjük a piskótamorzsát a dióval, a mazsolával,
cukorral és
fahéjjal. A tésztát megolvasztott
vajjal megkenjük, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket, és háromszögekre felvágjuk. Így kiflivé sodorjuk, majd készre sütjük. Végül a barackízzel megkenjük, és így kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>