Forró
víz fölött felolvasztjuk a
csokoládéreszeléket. Felverünk 3 egész
tojást, és hozzáadjuk a
csokoládéhoz. Folyamatos kevergetés mellett tovább főzzük, míg fel nem forr és be nem sűrűsödik. Egy tálban lágy habbá verjük a
tojásfehérjéket. Hozzáadunk 0,5 dl cukrot, és kemény, sima habbá verjük, majd beleforgatjuk a
csokoládékrémbe. Beleöntjük egy 2-3 literes kiolajazott formába, lefedjük, és hűtőbe tartjuk 4 órán keresztül.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Ki
vajazunk és ki
lisztezünk egy 20*22 cm átmérőjű tepsit. A
lisztet a szódabikarbónával együtt átszitáljuk.
Egy tálban krémesre verjük a maradék két egész
tojást és a 2,5 dl cukrot. Belekeverjük a
kakaós
lisztbe. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd simára keverjük. Beleöntjük a már elkészített tepsibe. 20 perci sütjük, majd 10 percig hűlni hagyjuk a tepsiben. A széle mentén körbevágjuk.
A megszilárdult
csokoládékrémet kiborítjuk a formából a süteménylapra. Műanyag fóliával bevonjuk, és legalább 4 órán keresztül hűtőszekrénybe tartjuk.
Tálalás előtt meglocsoljuk olvasztott fehér
csokoládéval.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>