A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 50 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
tejszínt és 175 g szeletelt
vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk a tésztát és közepes méretű köröket szaggatunk ki belőle. Előmelegített sütőben 180-200°C-on készre sütjük a kekszeket. A csomagolás alapján elkészítjük a pudingot, majd miután megfőtt, a tűzről levéve, hozzákeverjük a rumot és állni hagyjuk, folyamatos kevergetés mellett. A por
cukor és a
kakaópor keverékéhez hozzáadunk 1,5 evőkanál forró vizet és 25 g olvasztott
vajat, majd az egészet simára keverjük. Az elkészült kekszek felét belemártjuk a bevonóba. 150 g
vajat habosra verünk a kihűlt pudinggal, majd nyomózsákba töltjük és a kekszekre nyomjuk, amelyek nem lettek csokiba mártva. Ezután rányomunk mindegyik pudingos kekszekre egy-egy mázos kekszet és krémmel díszítjük a te
tejüket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>