A
mandulamasszát alaposan kikeverjük a
cukorral és a
tojássárgájákkal, majd beledolgozzuk a
sót, a
fahéjat, a
szegfűszeget és a reszelt
citromhéjat. A dióbélből 20-at félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk, továbbá a
gyömbérből is félreteszünk egy keveset, a többit felkockázzuk. Az imént felaprított hozzávalókat összekeverjük és meglocsoljuk a rummal. A sütőporos
lisztet beledolgozzuk a marcipános masszába, majd belekeverjük a rumba áztatott keveréket is. A
tojásfehérjékből vert kemény habba belekeverjük a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládét, és a csokis habot óvatosan beleforgatjuk a masszába. Az így kapott tésztamasszát ki
vajazott koszorúformába öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 40-45 percig sütjük. Miután megsült, azonnal megkenjük a zselével, majd a megmaradt
csokoládét
vízgőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Végül a félretett dió- illetve
gyömbérdarabokkal díszítjük a süteményt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>