A
tojásokat 2 evőkanál meleg
vízzel alaposan felverjük robotgépet használva, majd hozzáadunk 100 g cukrot, a vaníliás cukrot, a kétféle
lisztet, a sütőport és a
kakaóport. Az egészet alaposan összedolgozzuk, míg sima tésztamasszát nem kapunk. Ezután a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük. Az elkészült piskótánkat por
cukorral meghintett sütőpapírra tesszük és miután eltávolítottuk róla a papírt, csillagformákat vágunk ki a tésztából. A
vajat és a
csokoládés
mogyorókrémet összekeverjük és habosra verjük, majd megkenjük ezzel a krémmel a tészták felét, majd a megmaradt krémmel bevonjuk őket és rátesszük a maradék tésztákat. A
csokoládé és a kókuszkrém keverékét
vízgőz fölött megolvasztjuk és ebbe mártjuk a csillagok oldalát. A marcipánt kinyújtjuk a
cukorral meghintett deszkán és annyi csillagot vágunk ki belőle, amennyi tésztacsillagunk van. A porcukrot és a
citromlevet összekeverjük és ezzel a mázzal vonjuk be a marcipánokat, majd ezeket a csillagokat rátesszük a tésztacsillagok te
tejére és végül egy-egy felezett koktélcseresznyével díszítjük a mignonokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>