A
csokoládés
mogyorókrémet a fagyasztóba tesszük, majd ha kellőképpen megdermedt, akkor kivesszük és kis golyókat formálunk belőle. Ezután visszatesszük a hűtőbe. A marcipánt összegyúrjuk a
pálinkával, a pisztáciával és a por
cukorral(2 evőkanállal félreteszünk), majd 2 cm vastagra nyújtjuk a masszát. Annyi részt vágunk belőle ahány golyót szeretnénk csinálni. A maradék por
cukorral meghintjük a deszkát és golyókat formálunk a marcipánból, majd mindegyik golyó közepébe elhelyezünk egy
mogyorókrémgolyócskát úgy, hogy a marcipán bevonja a krémgolyót. Mindegyiket meghengergetjük, hogy újra golyó formát kapjon, majd a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba mártjuk őket. A felesleg lecsöpögtetése után sütőpapírra tesszük a golyókat és hagyjuk megdermedni őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>