A szétválasztott
tojások sárgáját a
cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a
kakaóport,
narancshéjat, a
tejfölt és egy csipetnyi
sót. A
tojásfehérjét felverjük és egy csipetnyi
sóval ízesítjük. Felolvasztjuk a
vajjal a csokit. Összekeverjük a
kakaós, a
tojásfejérje és a csokimasszát. Ezután egy kb. 20 cm-es
vajjal kikent és
kakaóporral megszórt tortaformába öntjük a masszát. Egy tepsibe forró vizet öntünk és beletesszük az alufóliába csomagolt tortaformát. A tepsiben a
víz 1-2 cm magas. A sütőt közben előmelegítjük 140 fokra. A meleg sütőben nagyjából negyed óráig pároljuk a masszát, majd hűtőben lehűtjük, ez 1-2 óráig tart.
Közben megmossuk és felszeleteljük a
kumquatot, amelynek kiszedjük a magjait közben.
cukorszirupban megfőzöm, amely aránya 1 adag
vízhez két adag
cukor. Felmelegíett
vízbe teszema cukrot, majd a
kumquatot. Ízesíthetjük
fahéjjal, csillagánizzsal,
szerecsendióval. Fél órán át főzzük. Ha nem fogy el a tortához, hűtőben sokáig eláll.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>